maandag 23 januari 2012

Waterpret en een knallend begin van het nieuwe jaar

Het laatste deel van onze reis zaten we in een superdeluxe resort met (water)pretpark op een klein eilandje voor het plaatsje Nha Trang. Vanaf Ho Chi Minh City gingen we hier met de nachttrein naar toe, wat op zich al een belevenis is! We hadden met z’n vieren een slaapcoupe, met daarin twee stapelbedden. We hadden de luxe bedden met een ‘ soft ‘ bench (dus met een matrasje op de plank), hoewel we daar na een paar uur niet veel van merkten, het leek toch meer op een plank dan op een bed. De jongens hadden echter heerlijk geslapen en wij konden daarna nog prima bijslapen in het (gelukkig wel zachte) bed in het hotel.
Gezellig slapen in de trein
Het hotel werd voornamelijk bevolkt door Russen, die i.t.t. eerdere ervaringen in Egypte, prima te hebben waren. Het waren vooral gezinnen met kinderen, waarvan de mannen bijna zonder uitzondering ruim 130+ kilo wogen en hun vrouwen minder dan de helft... Samen aten ze dus ongeveer wat een ‘ normaal’ stel ook at; hij dan alleen 1 ½ tot 2 porties en zij een kleine ½ portie. Het weer was niet supermooi (erg bewolkt), maar wel droog en met 25 graden een heerlijke temperatuur. Het waaide ook wat meer, waardoor er wel fantastiche golven waren. Het was dus nog moeilijk kiezen wat te doen: spelen in de golven of toch maar in het waterpretpark met alle glijbanen, meestal deden we het allebei.
Glijbaan .... of .....

spelen in de golven....of...

toch maar glijbaan ... of ....

...toch maar zee
Op oudjaarsavond was er een show met uitgebreid dinerbuffet rond het zwembad. Er zou alleen geen vuurwerk zijn, dat deden ze alleen met Lunar New Year (het Chinese Nieuwjaar), drie weken later, jammer! Er bleek onbedoeld toch een vuurwerk-element in de show te zitten, waar wij wel heel erg met onze neus bovenop zaten. Naast onze tafel waren enorme trossen ballonnen aan de rand van het zwembad vastgevonden, gevuld met gas zodat ze in de lucht bleven hangen. Op de grond hadden ze in papieren zakken, die gevuld waren met zand grote kaarsen gezet, zodat het er allemaal feestelijk uitzag.
Proost!!!
Door de sterke wind had een papieren zak vlamgevat, waarna een tros balonnen erin waaide. Dit gaf een behoorlijke explosie, waarbij alle balonnen in 1 keer uit elkaar spatten en er ook een korte steekvlam ontstond. Omdat wij hier ongeveer een halve meter van af zaten, kregen we wat gesmolten ballonnen over ons heen met vervelende gevolgen. Pim liep wat vervelende brandwondjes op op zijn arm en in onze kleren zaten brandplekken en stukjes ballon. Het personeel van het hotel was gelukkig heel behulpzaam; Pim werd direct door een verpleegster verzorgd en onze kleren werden keurig vergoed. De schrik zat wel even flink in onze benen, dit had ook heel anders af kunnen lopen.... We hadden die avond niet alleen maar pech; bij het lootjestrekken hadden we ook prijs, zodat we uiteindelijk naar onze kamer teruggingen met een verbonden arm en een pakket met flessen wijn en chocolaatjes.
Ook met 1 arm in het verband kun je nog feestvieren


Geen opmerkingen:

Een reactie posten