donderdag 5 januari 2012

Kerstgevoel

Omdat het hier onverminderd warm is raak je het gevoel voor seizoenen hier helemaal kwijt, ondanks dat ze hier hun uiterste best doen om je wel het gevoel te geven dat het winter en bijna kerst is. De winkels hangen vol met winterkleren, compleet met dikke winterjassen, handschoenen en sjaals (wanneer ze die dragen, geen idee....). De straten en dan vooral Orchard Road zijn als een soort Disneyland versierd met duizenden lichtjes, metershoge kerstbomen en levensgrote achtergronden voor kerstkaarten.
heeeel veel lichtjes
Is het geen engeltje?

Maar toch, het blijft vreemd met temperaturen van 30 graden... Op school werd er, gewoon net als in Nederland, heel gezellig met alle kinderen in de klas gegeten en werd er opgetreden, compleet met kerstmutsen.
prachtig optreden van de klas van Pim
Ook in Vietnam, waar we met de kerst waren, stonden overal wel kerstbomen, maar was het met ruim 20 graden, toch nog steeds te warm voor ons kerstgevoel. Die kerstbomen werden soms wel heel origineel vervoerd....
compleet met ballen en slingers
Ons hotel in Hanoi was een echt familiehotel met maar een stuk of 10 kamers, waar alle mensen die er werkten ons meteen kenden. Op kerstavond hadden ze een borrel georganiseerd in de kamer met een grote tafel waar we elke morgen aan ontbeten. Daar zaten we dus uiteindelijk met wel 8 verschillende nationaliteiten om de tafel kerst te vieren; een beter kerstgevoel konden we ons niet wensen!
vooral Pim was favoriet bij receptioniste Cook

Geen opmerkingen:

Een reactie posten