maandag 23 januari 2012

Daan en Pim wereldberoemd in Hanoi

sfeerplaatje van Hanoi
Vlakbij ons hotel in Hanoi lag het beroemdste meer van Hanoi: het Hoan Kiem Lake, ofwel het meer van het teruggegeven zwaard. Volgens de legende leefde er een goddelijke schildpad in het meer, die een magisch zwaard had uitgeleend aan een generaal, die daarmee in de 15e eeuw de Chinezen wist te verslaan. In het meer leeft nog steeds een grote schildpad, die zich volgens de gids die ons de vorige dag naar de Parfumpagoda had begeleid, bijna nooit liet zien.
Tempel op een eiland in het Hoan Kiem Lake
Toen wij ’s ochtends langs het meer liepen, zagen we duidelijk een grote vreemdgevormde kop omhoog komen: de schildpad dus, die er volgens ons niet al te best uitzag. Hij kwam daarna nog een keer naar adem happend naar boven, zodat we op ons gemak wat foto’s konden nemen. We zeiden nog tegen elkaar dat die gids maar wat kletste; die schildpad was wel heel simpel te zien.....
echt gezond zag-ie er niet uit volgens ons...
Twee dagen later (na onze trip naar Halong Bay) kwamen we weer in ons hotel aan, waar Daan en Pim werden onthaald als echte beroemdheden. Een foto van Daan en Pim aan het meer met de schildpad had de krant gehaald. (http://www.xaluan.com/modules.php?name=News&file=article&sid=322743). Ook Ardy’s buik met fototoestel waren duidelijk zichtbaar; vooral het fototoestel met de grote lens zou de schildpad gelokt hebben, volgens de krant....  Omdat Daan en Pim zo beroemd waren, kregen ze de VIP-kamer in het hotel (bovenste verdieping met computer), hartstikke leuk!
Krantenfoto's met Vietnamese onderschriften
Onze gids had dus toch gelijk; het zien van de schildpad was echt heel bijzonder! Toen we ’s avonds nog een rondje liepen bij het meer, zagen we toch ook wel dat het echt een heeel groot meer was... Of de beroemdheid van Daan en Pim echt verder was doorgedrongen was niet duidelijk, feit was wel dat zowat iedereen die daar rondliep (en dat waren er veel!) met ons op de foto wilde. Blonde, lange mensen zijn daar duidelijk een bezienswaardigheid.

1 opmerking:

  1. Hallo Angelique en natuurlijk Ardy, Pim en Daan,

    Leuk verhaal van de schildpad. Ik vind het erg grappig om te lezen dat jullie met kerst in Hanoi waren. Mijn nichtje heeft een jaar aan het meer gewoond en is voor de kerst net vertrokken.

    Ik heb net jullie blog ontdekt en lees met een glimlach jullie belevenissen. Erg leuk om na zo'n lange tijd iets over jullie te lezen. Ik begon jullie nl. te missen. Beetje raar misschien maar zo voelt dat. Ik lees nog even verder, groetjes, Karel

    BeantwoordenVerwijderen