woensdag 29 juni 2011

Laatste schooldag

Afgelopen vrijdag hadden Daan en Pim hun laatste schooldag; de zomervakantie begint hier een weekje eerder dan in Nederland en duurt 7 in plaats van 6 weken; de kleine voordelen van een andere school! Ook hier werd het schooljaar afgesloten met een musical door groep 8, die (heel knap) helemaal zelf door de kinderen in elkaar was gezet met als inspiratie de musicalserie Glee, die wij eerlijk gezegd nog nooit gezien hadden. Dit format had als voordeel dat ze alle nummers die ze leuk vonden, hierin konden verwerken, bijna alle kinderen zongen een nummer solo of met een klein groepje, heel dapper. In de liedjes hoorde je meteen het verschil met een ‘normale’ Nederlandse school, alle liedjes werden in perfect, accentloos Engels gezongen, waarvan de vertolking door Noa, van het nummer ‘rolling in the deep’ van Adele je echt kippenvel bezorgde, zo goed!
Kan groep 7B volgend jaar ook zo'n musicaluitvoering?
De laatste schooldag was er ’s ochtends een assembly, waarbij alle kinderen die weggingen (naar Nederland of een ander willekeurig land) op het podium stonden en de rest in de zaal zat. Ik vond de groep kinderen (en ook 7 docenten) die weggaan erg groot, maar dit scheen erg gemiddeld te zijn. Bij Daan in de klas vertrekken bijvoorbeeld 2 van de 12 kinderen en bij Pim ook. Daan vindt het vooral erg jammer dat Milan vertrekt, hier had hij de afgelopen weken een hele leuke vriend aan. Pim’s beste vriend Fil (met een heerlijke Vlaamse tongval) blijft gelukkig nog de komende 2 jaar. Alle kinderen van de jufs en meesters die gingen vertrekken hadden een Flashmob ingestudeerd, een dans waarbij 1 begint (jawel, natuurlijk Pim) en de rest dan aansluit, erg leuk.

Pim begint de flashmob
en de rest volgt...

al deze kinderen gaan weg
De 6 weken school die ze gehad hebben, zijn echt omgevlogen. Doordat ze hier zó gewend zijn aan kinderen die instromen en de klassen die erg klein zijn, worden alle nieuwkomers met open armen ontvangen. Er gaan alleen ook net zoveel kinderen weg gedurende het schooljaar, zodat je ook veel afscheid moet nemen van vrienden die je net hebt gemaakt. Daan en Pim hebben de afgelopen zes weken op school erg leuk gevonden, het is ze 100% meegevallen. Ze hebben ook erg leuke dingen gedaan: alletwee op kamp (Daan naar Indonesië en Pim weliswaar in de klas, maar toch… een nachtje met alle jongens op de grond slapen is erg leuk!).

Lisa, Milan en Daan tonen al dansend hun gevoelens


Pim en Fil hebben dikke pret
Leuke projecten (Pim over het regenwoud, met een echte excursie naar het regenwoud, en Daan over gevoelens, waarbij hij ter afsluiting een kernkwadrant heeft ingevuld over Ardy’s en mijn kernkwaliteiten), Engelse les in hele kleine groepjes in het mooiste Oxford-english dat je kan bedenken, en natuurlijk ook gewoon taal en rekenen. 15 augustus mogen ze weer beginnen, allebei deze keer bij een meester: Daan krijgt meester Stan (uit de verhalen die we hier horen 1 van de topdocenten van de HSL) en Pim meester Frank (al meer dan 30 jaar onderwijzer, die volgens Pim heel mooi verhalen kan vertellen). Maar eerst zeven weken vakantie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten