zondag 19 juni 2011

Daan op kamp

Na anderhalve week in Singapore en een krappe week op school mocht Daan al meteen 4(!) dagen op kamp naar … jawel… Indonesië. Hij zag er zelf gelukkig helemaal niet tegenop; “leer ik meteen al mijn klasgenoten goed kennen”, dus ja, wat zouden wij dan zeuren…
de jongens van groep 7a en 7b
Op dinsdagochtend om 7.15 uur mochten we de kinderen uit gaan zwaaien; ze vertrokken vanaf school met bus – boot – bus naar het kampcomplex Loola Bintan op het eiland Bintan. Met een grote tas en een rugzak en gekleed in een nieuw shirt met daarop gedrukt ‘groep 7 kamp Loola Bintan’ vertrok hij. Na een summier mailtje n.a.v een telefoontje van juf Esther konden we opmaken dat de reis goed was gegaan, maar verder bleef het behoorlijk stil. De kinderen mochten geen mobiel meenemen en de ontvangst op het eiland was erg slecht, zodat we maar uitgingen van geen bericht is goed bericht… Na nog twee mailtjes werd het toch vrijdag en konden we hem vrijdagavond weer ophalen. De bus kwam (natuurlijk..) zogenaamd leeg aan, maar alle kinderen bleken (op het oog nog redelijk fit) er gelukkig toch in te zitten. Ze hadden het erg leuk gehad en ook echt stoere dingen gedaan……..
springen in een net vanaf de boot
Daan als theezakje vanaf wel 10 meter
 Daan nog zonder blaren met zijn vlottenbouwgroep
Daan was wel behoorlijk gehavend: de eerste dag hadden ze vlotten gebouwd, half in het zand en half in zee, waarbij er behoorlijk wat zand was gaan schuren tussen zijn gloednieuwe (door Ardy verfoeide) teva-sandalen en zijn voeten; gevolg enorme blaren die waren opengegaan. Juf Esther had zijn voeten vakkundig verbonden en goed schoongemaakt, waardoor het (wonder boven wonder hier) niet is gaan ontsteken. Hij moest wel van de juf een weekend lang verplicht binnen tv kijken zodat het goed aan de lucht kon drogen. Dus maar even niet gezwommen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten