woensdag 16 juli 2014

Wij houden van Oranje

Wonen in het buitenland betekent niet dat er met minder enthousiasme naar het Nederlndse elftal wordt gekeken; integendeel! Ondanks de zeer beroerde tijdstippen van uitzending (variërend van 12 tot 4 uur ’s nachts) én het feit dat de wedstrijden niet ‘gewoon’ op de Singaporese tv werden uitgezonden hebben we geen wedstrijd van het Nederlands elftal tijdens de WK in Brazilië gemist.


Het was elke keer weer erg gezellig tijdens de wedstrijden bij de Hollandse Club
Alle wedstrijden werden op een groot scherm op de Hollandse Club vertoond. Tijdens de eerste wedstrijd tegen Spanje hing het zowat met de benen buiten, er hadden zich ruim 500 Oranje-fans verzameld in een zee van oranje kleren en hoofddeksels.Het was natuurlijk groot feest toen het 5-1 werd, ondanks dat de bar die dag duidelijk niet berekend was op de enorme toeloop van mensen en we maar 1 biertje wisten te bemachtigen..
Gelukkig konden we onze dorst lessen met een onbijtje na de wedstrijd met
"onze octo" en zijn familie
De volgende wedstrijden waren beter gefaciliteerd en het werd ook steeds minder druk, naar mate het toernooi verliep. Dit kwam uiteraard niet doordat Nederland niet succesvol was, maar vooral omdat de schoolvakanties begonnen waren die veel expats wekenlang in Nederland doorbrengen.  Wij waren ook 1 wedstrijd (tegen Costa Rica) met vakantie op de Malediven, waar het geukkig ook op een televisie werd uitgezonden. Ondanks dat wij de enige Nederlanders waren, was iedereen voor Oranje (er was vooral personeel aanwezig dat natuurlijk voor de klanten koos...).
Kijken naar de WK via buitenlandse zenders is verder ook wel  echt anders dan kijken via een Nederlandse zender. En dan hebben we het niet alleen over het commentaar van Jack van Gelder, dat we node gemist hebben. Ook de reclameblokken zijn duidelijk anders; in  Nederland gaan die meestal over bier, chips en nieuw aan te schaffen TVs  terwijl hier de infoblokken in de pauze en rondom de wedstrijd er voornamelijk op gericht zijn het illegaal gokken op de wedstrijden uit te bannen. Dit gebeurt met droevige voorbeelden van vaders die al het spaargeld van hun kinderen verbrassen. We hebben zelf tijdens de wedstrijden ook wel eens een verdachte bel-Chinees gespot en er is geen taxichauffeur in Singapore te vinden die er niet volledig van overtuigd is dat alle wedstrijden in het toernooi gefixed waren....  Alle goede bedoelingen van de overheid ten spijt is er toch weer het nodige gegokt en was er zelfs weer iemand die met de 7-1 van Duitsland tienduizenden dollers gewonnen heeft. Tja, daarmee werk je de goklust natuurlijk alleen maar in de hand..

In Singapore vonden de Singaporese media het Oranje-legioen ook wel interessant en waren verschillende wedstrijden aanwezig met cameraploeg of fotograaf. Tijdens de wedstrijd tegen Mexico zaten de jongens en ik op hele mooie plaatsen vooraan en kwamen we met foto (wel heel goed kijken!) in de krant. Ardy en vriend Robert beleefden echter hun finest hour in een semi-live interview op de Singaporese tv met de zeer aantrekkelijke presentratice Tabitha Nauser. Enigszins afgeleid door deze dame viel het niet mee om een samenhangend antwoord op de vraag die ze stelde te geven, maar dat mocht de pret niet drukken. Natuurlijk was het heel jammer dat het weer nét niet gelukt is om wereldkampioen te worden, maar we hebben ons uitstekend vermaakt dit toernooi.
En nu ook bekend van nationale Singaporese krant en TV!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten