zondag 5 oktober 2014

Malediven – een stukje paradijs op aarde




Het einde van ons verblijf in Singapore naderde met rasse schreden en we hadden veel zin in een relaxte vakantie. Tel daarbij op dat je grote kans hebt om manta’s en whalesharks te spotten tijdens het duiken én dat de Malediven een land zijn waar Ardy nog niet was geweest (land nr. 57) en we hadden een perfecte vakantielocatie te pakken. De Malediven bestaan uit honderden piepkleine eilandjes, vaak niet meer dan een zandbank, maar liggen wel behoorlijk verspreid door de Indische Oceaan. Als je het landoppervlakte bij elkaar optelt zijn de Malediven dus het kleinste land van Azië, maar wij moesten toch nog ruim een half uur reizen per watervliegtuig vanaf Malé (hoofdstad) voordat we op onze bestemming aankwamen.


Van Male naar ons eilandje met piloten op blote voeten
Nu was dat reizen per watervliegtuig zeker geen straf; doordat je laag vliegt heb je een prachtig uitzicht op de eilanden en de zee in alle tinten blauw; van licht-turkoise tot donkerblauw op de diepe gedeeltes. Ons resort lag ook op een piepklein eilandje, waar je, als je heel langzaam liep, in een kwartier omheen kon lopen. Het restaurant was boven het water gebouwd, zodat je vanaf je tafeltje de haaien langs zag zwemmen; supergaaf!









Er zat ook een duikschool, zodat Daan, Pim en Ardy hun hart konden ophalen met vijf duiken. Helaas geen whalesharks te bekennen, maar wel gezwommen met prachtige manta’s (http://youtu.be/PCtCwLOQff0) en ontelbare andere vissen. 






Verder was er natuurlijk niet veel te doen dan genieten van zon, zee, strand, en surfen, wat we dus ook volop gedaan hebben een week lang. Een prachtig toetje van ons Singapore-avontuur!









Geen opmerkingen:

Een reactie posten