zondag 13 mei 2012

Openlucht concert in de Botanic Garden

Elke maand worden er in de Botanische tuin van Singapore (gratis) klassieke concerten van een uur gegeven. Toen we daarvan hoorden zeiden we meteen dat we daar eens naar toe zouden gaan, maar ja, daar kwam natuurlijk niets van terecht. Als ik een keer bedacht dat we dat zouden kunnen doen bleek het concert net de week ervoor al te zijn geweest...  Toen vriendin Maja mailde dat zij daar deze zondag naar toe gingen, met nog twee andere families, was ik dus meteen enthousiast. Omdat het moederdag was, mocht ik ook kiezen wat we zouden gaan doen. Daan en Pim leek die klassieke muziek nou niet echt fantastisch, maar het vooruitzicht van een potje voetballen met Jari en Iven maakte veel goed.
gewoon een leuke foto van Daan
Maja had verteld dat zij eten voor een picknick mee zouden nemen, maar wij hadden natuurlijk niet veel in huis (op moederdag zorgt Ardy voor het eten, dus gaan we dan altijd uit eten...). Ter plekke zou ook vast wel van alles te koop zijn (het blijft toch Singapore), zodat we met wat blikjes bier en frisdrank vertrokken. Het weer was prima (bewolkt, dus niet te heet en geen regen), zodat we op weg naar de Botanische tuin al merkten dat we niet de enigen waren die op dit goede idee waren gekomen. De meeste mensen waren ook duidelijk beter voorbereid dan wij, want sjouwden met grote koelboxen, stukken karton en/of picknickkleden richting het paviljoen waar het orkest al opgesteld stond.
drukte van belang
paviljoen in het water


We kwamen de andere families al snel tegen en vonden nog een mooi plekje achter de geluidsinstallatie. Het concert was leuk, met mooie muziek, maar ook enigszins bijzaak, het was vooral erg gezellig om te borrelen en kletsen met iedereen. De kinderen (maar liefst 14 in totaal) vonden een stukje verderop nog een mooie plek om ‘politie-en-boef’ te spelen en vermaakten zich prima. Pim vond zelfs de klassieke muziek best mooi, want "hij kende ze allemaal al van de filmpjes van Tom en Jerry"...

moe, warm, bezweet, maar voldaan..
Op het eind van het concert meldde de dirigent dat er hoog bezoek (naast alle moeders die erg belangrijk waren op deze moederdag) onder het publiek was, namelijk de president van Singapore. Die zwaaide ook nog even naar iedereen en sprak kort nog wat, zodat we nu ook kunnen zeggen dat we geborreld hebben met de president!
presidentieel bezoek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten