dinsdag 1 mei 2012

Australië – Nemo en vrienden

daar ginds ligt het Great Barrier Reef
Eén van de must-see attracties van Australië is toch wel het Great Barrier Reef, dat wij als snorkel-enthousiastelingen, natuurlijk niet wilden missen. Met een grote katamaran vertrokken we vanaf Cairns, eerst naar een zandplaat-eilandje en daarna naar een rif op zee. De kwallen, met hun niet-vriendelijke eigenschappen, kwamen hier helaas ook nog voor, zodat we allemaal als een soort teletubbies, in strakke lycrapakken met capuchon en wanten gekleed, het water indoken. Gelukkig liep iedereen er zo bij, hoewel het sommigen beter stond dan anderen...
strak in het pak

Het was gelukkig wel meer dan de moeite waard: prachtige koralen, honderden kleurige vissen en zelfs drie schitterende zeeschildpadden, met net zo’n mooie grote ogen als in de film Nemo. Het was echt alsof je in een aquarium zwom. Ondanks onze PADI-certificaten uit Maleisië mochten we helaas niet duiken: in Australië moet je daarvoor minimaal 12 zijn. Gelukkig was alles al snorkelend net zo goed te zien en hebben we meteen een goede reden om nog eens terug te gaan naar Maleisië!
je kon de vissen zo volgen in het kristalheldere water
lekker in het zonnetje op het dek
De volgende dagen was het weer helaas wat minder met veel bewolking en ook aardig wat regen. In de omgeving was er gelukkig nog volop te bekijken met ook hier weer een waterhole om te zwemmen en prachtige watervallen. ’s Avonds lekker eten in 1 van de vele restaurantjes aan de boulevard van Palm Cove en de plaatselijke (erg lekkere) wijnen uitproberen, echt vakantie dus!

Daan was ook helemaal in de vakantiesfeer
beetje nat
hele mooie waterval
De terugvlucht via Sydney met eerst Jetstar en daarna Singapore Airlines was nog even spannend door onze krappe overstaptijd van 2 uur waarbij we onze koffers op moesten halen, opnieuw inchecken en van Terminal 2 naar Terminal 1 moesten. Gelukkig lukte het allemaal precies en waren we in een kleine 8 uurt weer thuis in Singapore. Het was een supervakantie!

1 opmerking:

  1. Hallo van Helvoortjes, wat leuk om te lezen dat jullie alle vier jullie padi hebben. Daar zul je nog veel plezier aan beleven, behalve als je nog geen 12 bent dan!
    Wat heerlijk dat australie maar 8 uur vliegen is, ik ga gauw de rest lezen.

    Groetjes, karel (en Siska)

    BeantwoordenVerwijderen