donderdag 3 mei 2012

Leve de koningin!

Met 4000 Nederlanders die in Singapore wonen, werd Koninginnedag hier ook uiteraard gevierd. Voor de kinderen was er op 27 april op school een circuit met oudhollandse spelletjes als blikkengooien, koekhappen, spijkerpoepen en sjoelen. Alle kinderen mochten oranje uitgedost naar school komen en er bleken mooie creaties tussen te zitten. Natuurlijk is koninginnedag niet alleen maar lol hier in Singapore, het volkslied werd heel serieus uit volle borst gezonden onder het hijsen van de vlag in aanwezigheid van de ambassadeur. Aan Pim de grote eer om deze vlag te hijsen, wat nog niet zo eenvoudig was; het was de bedoeling dat de vlag heel geleidelijk omhoog ging en precies aan het einde van het lied bovenaan was. Na wat oefenen liep het 27 april gesmeerd.
En hijsen maar..
Voor de volwassenen was er ’s avonds eerst een receptie georganiseerd door de ambassade met ook het volkslied, toespraken en vooral veel gezellige en interessante mensen. De hapjes waren ook allemaal echt Nederlands: nieuw haring, bitterballen, hutspot met rookworst, blokjes kaas en stukjes appeltaart. Vreemd hoe lekker je dit weer vindt als je het niet gewoon kan kopen..
Lekker haringhappen...
Na de receptie, die we (uiteraard) als 1 van de laatste verlieten zijn we naar het Oranjebal geweest op de Hollandse club, met optredens van een Singaporese coverband en (jawel!) De Deurzakkers. De omschakeling van de serieuze receptie naar het feest was even wennen, maar na wat biertjes lukte dit aardig. Op het feest troffen we wat studenten waar er zowaar 1 uit Wageningen kwam (en een hele fanatieke aanhanger van VV Wageningen was, dat nu toch bijna hetzelfde is als SKV Wageningen) en een meisje uit Sint-Oedenrode; hoe klein kan de wereld zijn?


gezellig met Elena
Twee Rooise dames










Om 4 uur ’s morgens bleek echt bijna iedereen al naar huis te zijn en werd er al volop schoongemaakt terwijl wij nog buiten druk zaten te praten. Toch maar tijd dus om te vertrekken... We waren erg blij dat 1 mei (Dag van de Arbeid) hier een vrije dag is, zodat we een heel rustig dagje met veel water drinken aan het zwembad hebben doorgebracht.

Met de wereldberoemde Deurzakkers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten