maandag 5 september 2011

'FC Groningen' kampioen

De Hollandse school organiseert elk jaar een voetbaltoernooi voor alle leerlingen die dat leuk vinden en dat was dit jaar op 3 september. Met een prachtige gesponsorde outfit, waren Daan en Pim samen in een team ingedeeld met 7 jongens van groep 5 t/m 8. Ardy was (natuurlijk!) coach en ik had me deze keer aangemeld voor de catering, wat vooral erg gezellig was om te doen. Het enige wat jammer was was de naam van het team: FC Groningen…. Het kon natuurlijk altijd nog erger, maar toch…


Het voltallige FC Groningen

alle voetballers en coaches van de HSL
De eerste wedstrijd tegen Vitesse  waren ze duidelijk nog niet goed op elkaar ingespeeld (moest er dan iemand verdedigen?) en verloren ze met pech met 3-1. Na een grondige analyse van de coach en een intensieve teambespreking was de knop om en het doel duidelijk: winnen. Pim, Max en Sep maakten de mooiste combinaties voorin en achterin werd de zaak goed dicht gehouden door Cas, met hulp van Mathijs en Hylke, die steeds beter de bal onder controle hielden, ondanks dat dit voor hen de eerste keer was dat zij op een voetbalveld stonden. Daan stond als vanouds zijn mannetje in het doel.


intensieve teambespreking

Daan 'het kanon'
ook hier:...de voetbalvrouwen...
De wedstrijden tegen FC Twente en ADO Den Haag verliepen dus zonder problemen met winst. De uiteindelijke finale was dé kans op revanche tegen Vitesse. Na een spannende strijd werd ook deze wedstrijd gewonnen, zodat alle jongens van FC Groningen naar huis mochten met een eigen voetbal. Daan en Pim vonden het heerlijk om weer te voetballen en hadden geen enkele moeite met de temperatuur, die toch ruim boven de 30 graden lag. Vanaf morgen gaan ze beginnen met voetbal als naschoolse activiteit op school, waar ze erg veel zin in hebben en na dit toernooi alleen maar meer!

vocht bijvullen

De prijzen werden uitgereikt door meester Gerard

Geen opmerkingen:

Een reactie posten