zondag 21 augustus 2011

Het huis leeg en veel vrienden

Na de uitvaart zijn we begonnen met Ben’s huis leeg te halen. Hij had gelukkig al héél veel weggegeven en opgeruimd. Edwin en Helma moesten ook nog verhuizen naar hun nieuwe huis, waar, nadat we al hun spullen hadden overgebracht, gelukkig nog een enorme berg ruimte over was waar we alle spullen op konden slaan uit Ben's huis.
een deel van de tuin met rechts Ben's favoriete zitplekje
Voor de jongens was hier natuurlijk weinig aan en ze hadden zich al anderhalve week bijzonder goed en lief moeten vermaken met computer en origami in opa’s huis. Ze waren dan ook erg blij dat ze eerst wat hadden afgesproken met vriendjes in Heeswijk en daarna in Wageningen. Deze logeerpartij viel net samen met het Kinderdorp in Bennekom. Op deze enorme huttenbouwplaats was zowat de halve V.d. Brinkschool aanwezig, helemaal top dus! Na drie dagen bouwen was de hut wel vijf verdiepingen hoog, een zesde verdieping werd helaas niet toegestaan door de leiding.
Wij vonden het ook heerlijk om iedereen weer te zien en hebben erg gezellige uurtjes doorgebracht met onze familie en heel veel vrienden. Het was wel wat vreemd om Jenny en Jan-Willem zo snel weer te zien nadat ze drie weken daarvoor nog bij ons in Singapore waren. De foto’s van hun vakantie waren prachtig! Gezien de korte tijd die we hadden lukte het niet om alle mensen die we graag hadden gezien, ook echt te bezoeken.
Lekker nog in pyama een spelletje doen met Auke en Roel
Onze vrienden Eef en Saskia waren kort na ons vertrek naar Singapore naar Engeland verhuisd en kwamen in hetzelfde bizarre scenario als wij terecht. De kanker bij Eef’s moeder had zich toch, ondanks zware kuren en operatie, verspreid, zodat zij uiteindelijk begin augustus is gestorven. Helaas konden we niet naar haar uitvaart, die plaatsvond op de dag dat wij weer in Singapore aankwamen. Het was wel heel fijn om hen nog even te kunnen zien en spreken net voordat we vertrokken.
Met vijf grote koffers, vol met lekkere kazen van Mike (zo verkopen ze ze hier toch niet), verboden pakjes kauwgom, de senseo en foto’s en schilderijen uit Ben’s huis, kwamen we hier weer aan. We missen Ben natuurlijk en vaak onverwachts, zoals onze ‘skype-momenten’ en leuke dingen die je graag even wil vertellen. We hebben echter ook zin en energie om ons Singapore-avontuur nu echt te laten beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten