zondag 3 februari 2013

Sprookjesbossen, kerstavond met dartelende dolfijnen en een echte speedboot (2 of 4)

Na onze regenachtige gletsjer-wandeling klaarde het weer gelukkig weer helemaal op en was de lucht weer stralendblauw, zoals we inmiddels gewend waren.... Volgend de locals was dit echter heel uitzonderlijk; aan de westkust regent het bijna altijd en dan niet zomaar een beetje: het gemiddelde ligt op wel 8 meter per jaar. Een voordeel hiervan was wel dat het ontzettend groen is en dat de begroeiing uit een anders soort regenwoud dan wij gewend zijn, bestaat, vol mossen en prachtige varens, van soms wel meters hoog. Er waren overal prachtige wandelpaden aangelegd door deze bossen, waar je meestal alleen doorheen liep; we verwachtten elk moment op een paar elfjes of hobbits te stuiten, maar die hadden zich toch goed verstopt.

De Tasmaanse Zee bij Knights point
 

 
 
Lake Wahea bij Wanake
 


 
Daar waar Claude Monet zijn hart op had kunnen halen.....



Roodbont net als vroege thuis, maar dan toch net iets anders.. 

Mirror lakes


Langs bijna onecht-blauwe meren omringd door bergen met sneeuw op de toppen kwamen we via Wanaka aan in Te Anau, vanwaar 1 van de mooiste wegen van Nieuw Zeeland (en dat wil daar echt wat zeggen) door de Milford Sounds loopt, een overweldigend mooi fjordengebied in het zuiden. Onderweg hadden we dus vele stops om foto’s te kunnen maken en wat korte wandelingen. Langs een enorme muur van wel een kilometer hoogte liep een soort mini-gletsjer naar beneden, die vanaf de parkeerplaats erg dichtbij leek en gemakkelijk te bereiken. De stukjes rots bleken echter enorme blokken van soms wel meters hoog te zijn, zodat de wandeling op teenslippers toch wat uitdagender bleek dan gedacht. Ook moesten we nog flink haasten op de terugweg, want onze boot wachtte uiteraard niet op ons.. maar ook dit lukt uiteindelijk prima.
 




Die waterval leek heel dicht bij
 












Een prachtige zeilboot lag op ons te wachten, waar we ook de (kerst)nacht op doorbrachten. Na ongeveer twee uur varen ging de boot voor anker en konden we of gaan zeekayakken of met een klein motorbootje met gids door de baai varen. Na deze leuke excursie kwam volgens Pim 1 van de beste onderdelen van onze reis: ze mochten van de boot afspringen of duiken. Het water was wel behoorlijk koud (zeker als je Singapore gewend bent), maar dat mocht de pret niet drukken! Na het eten en nog een eindje varen voordat de boot stil werd gelegd voor de nacht, kwamen we onderweg nog een grote groep Husky-dolfijnen tegen, die het fantastisch vonden om rond de boot te spelen. Het water was zo helder, dat we de dolfijnen ook onder water goed konden volgen; zo mooi. Na een vroeg kerstontbijt voeren we weer terug naar de haven, onderweg nog een keer uitgezwaaid door de dolfijnen (http://youtu.be/_XtGjQv7AQk) en een groep zeehonden; onvergetelijk!


 



Dolfijnen in Milford Sound, kijk op de video: http://youtu.be/_XtGjQv7AQk
Mitre peak at Milford Sound


Onze laatste plaats op het Zuidereiland was Queenstown, ook wel de activiteitenhoofdstad van Nieuw Zeeland genoemd. Dit is namelijk de eerste plaats waar het bungeejumpen is begonnen, wat gaandeweg is uitgebreid met nog meer extreme dingen. Na een tijd te hebben gekeken bij het bungeejumpen, waren we (op Pim na, maar die was gelukkig nog te jong) het erover eens dat dit echt krankzinnig is. Maar ja, de jongens wilden toch wel heel graag iets ‘snels’ doen, zodat we uiteindelijk met een jetboot (grote speedboot met jetmotor) langs steile rotswanden door een riviertje zijn gejakkerd; (http://youtu.be/yEiVN2NHcO0) supergaaf! 
 
kijk op de videa voor het Shotover ritje @: http://youtu.be/yEiVN2NHcO0

 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten