woensdag 20 juni 2012

Fame voor groep 8

Het leuke van een Nederlandse school is dat alle ‘ typische’ Nederlandse schoolactivitieten hier ook worden gedaan. Eén van de must-do’s is natuurlijk de groep 8-musical. Vorig jaar hadden we de musical al gezien op de HSL; we waren diep onder de indruk en durfden niet te hopen dat ‘onze’ groep 8 dat kon evenaren. Nadat de kinderen terug waren van een fantastisch kamp hebben ze  dan ook elke dag hard gerepeteerd voor de musical. De kinderen mochten zelf kiezen welke musical het werd en gelukkig werd het Fame (het alternatief was de Lion King, wat wel een hele grote klus was geworden met hele ingewikkelde kostuums....).

Fame!
De musical werd helemaal geschreven door meester Stan en juf Renske, er moesten echte audities worden gedaan die ook streng beoordeeld werden door de onderwijzers. De kinderen mochten zelf nummers uitkiezen die ze wilden zingen, waarbij het natuurlijk wel erg handig was dat alle kinderen perfect Engels spreken. Verschillende kinderen durfden het aan om solo’s te zingen, Daan ging echter meer voor het achtergrondkoor en een rol waarbij hij alleen hoefde te acteren.
Backing Vocals

Luid en duidelijk!
Ouders werden gemobiliseerd om te helpen met het decor, zang-, dans- en acteerlessen, maar de kinderen deden vooral heel veel zelf. En toen was het 19 juni zover: de uitvoering... ’s Ochtends was er een soort generale repetitie voor de kinderen van de onderbouw van de HSL en ’s avonds de echte uitvoering voor ouders, broers en zussen. De gymzaal was helemaal omgetoverd tot een theater en zat propvol.

gymzaal als theater

een echte prima ballerina
En de musical was geweldig, ongelofelijk wat een talenten de kinderen blijken te hebben, of het nou zingen, dansen, acteren, skateboarden of muziekmaken was; fantastisch! De rollen in de musical waren door Stan en Renske perfect verdeeld, zodat alle kinderen ook echt aan bod kwamen. Apetrots waren we op onze Daan, die erg grappig blijkt te kunnen acteren en helemaal niet bang was om dit luid en duidelijk te doen. Ja, kleine kinderen worden groot, dat is dan ineens glashelder... Ze zijn allemaal duidelijk klaar voor de volgende grote stap: op naar de middelbare school!

Applaus voor groep 8!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten