maandag 16 april 2012

Australië – Sydney op de fiets

Australië (Sydney) ligt op een vliegafstand van ‘maar’ 7 uur vanaf Singapore; een prima reden dus om onze paasvakantie ‘ down-under’ te houden! Het is natuurlijk een gigantisch groot land, zodat we echt moesten kiezen wat te doen in twee weken. Zeker omdat we denken dat we hier niet vaker zullen komen, wilden we zoveel mogelijk verschillende plaatsen zien en verschillende dingen doen. Na wat gepuzzel kwamen we uit op Sydney, outback (midden-Australië) en een week Cairns en omgeving aan de oostkust met tropisch regenwoud en het Great Barrier Reef.
Hoezo groot land??
Maar eerst dus Sydney; een prachtige stad, helemaal gedrapeerd langs de lange, grillige kustlijn. Het centrum is redelijk compact, dus prima wandelend te verkennen. Er loopt echter ook een monorail doorheen, wat de jongens natuurlijk veel leuker vonden. De eerste dag waren we nog wat brak van onze nachtvlucht die – wel heel leuk – in een gigantische dubbeldekker Airbus 380 was en hebben we een klein rondje Sydney gedaan. Eerst naar een Harry Potter-tentoonstelling in een museum (leuk met allerlei ‘ echte’ attributen uit de films) en daarna heerlijk Fish and Chips aan de boulevard.
Mooie skyline van Sydney
Ook mooi vanaf het water
De Aussies waren erg vriendelijk en superrelaxed en stammen (aan de koppen te zien) nog duidelijk af van Europese boerenemigranten, niet erg verfijnd dus... Op de boulevard waar diverse vrijgezellenparties bezig waarbij niet erg duidelijk was of het meisjes waren die zelf hun vrijgezellenfeest vierden of animeermeisjes voor de vrijgezelle jongens. De mode was namelijk erg kort, van onder én boven waarbij niet echt gekeken werd of deze mode nou wel het beste paste bij het lijf dat in het jurkje werd gehesen. En dat met een bevolking waarvan een kwart van de mensen aan obesitas lijdt – erg vermakelijk voor een avondje!
Laten zien wat je hebt...

De volgende dag was het stralend weer en zijn we met de veerboot naar Manly Beach gegaan waar we een heerlijke fietstocht langs de kust hebben gemaakt. Vanaf de boot hadden we een prachtig uitzicht op de skyline van Sydney met – uiteraard – het wereldberoemde operagebouw. Ardy had weer veel te fotograferen!
Sportief op de fiets

Mooi uitzichtspunt
Mooi plaatje met de opera

Opera in close up by night

Geen opmerkingen:

Een reactie posten