zondag 23 maart 2014

De paden op, het water in en prachtig Luang Prabang

Na de zeer relaxte boot- en olifantentochten was het tijd om zelf weer actief te worden: een trekking dus. Na een mooie wandeling door de jungle zijn we langs een riviertje afgezakt naar mooie watervalletjes en een meertje waar we heerlijk hebben kunnen zwemmen, hoewel het water wel erg fris was... Speciaal voor Pim was hier ook een touw waarmee hij zich in het water kon slingeren, helemaal leuk dus!








Daarna was het weer tijd om terug te gaan naar Luang Prabang waar we nog 1 nachtje bleven. Luang Prabang is 1 van de mooiste en gezelligste Azatische steden die we totnutoe gezien hebben,  vol prachtige huizen uit de koloniale tijd en mooie tempels, met leuke restaurantjes en winkeltjes langs de rivier en in het centrum. Het is ook meer een provinciestadje dan een echte stad, maar Laos is zo dunbevolkt dat dit 1 van de grootste steden is. 









Na een ontspannen middag/avond met een fietstochtje door de stad mochten we ook de laatste dag van onze vakantie nog vroeg uit ons bed: om half 7 trokken de monniken door de hoofdstraat van Luang Prabang om aalmoezen te ontvangen, waar ze de rest van de dag van moeten eten. Hoewel het tegenwoordig ook vooral een toeristische attractie is, was het toch een heel mooi gezicht om al die monniken met hun oranje kleden te zien lopen. Anders dan de katholieke monniken zijn de meeste Boedhistische monniken maar voor een paar maanden of weken monnik; een mooie les in nederigheid en dienstbaarheid. Ook verzorgen de kloosters voor een belangrijk deel onderwijs voor jongens uit arme gezinnen, die vaak voor langere tijd het klooster ingaan. Daan en Pim vonden het allemaal erg interessant om te zien maar gaan alleen toch liever naar hun huidige scholen...












Geen opmerkingen:

Een reactie posten