zaterdag 6 april 2013

I am sailing

Daan heeft op de UWC een ruime keus uit fantastische naschoolse activiteiten. Na een half jaar volleybal te hebben gespeeld (waar hij “helaas” de enige jongen was), wilde hij toch wat anders uitproberen. Tja en wat is er dan leuker om te doen op een eiland waar het altijd warm is dan zeilen? Samen met zijn vriend Jari en nog 8 andere kids gaat hij daarom elke donderdag na school naar ManaMana beach om te leren zeilen. Meestal zeilen ze met z’n tweeën in een zogeheten ‘Byte’, een 2-persoons zeilbootje.

Op naar de Byte op ManaMana Beach
Het weer lijkt wat minder maar het zou toch nog 2 uur doog moeten blijven
Instructies en het routeplan van de instructeur 

Na de voorbereidingen te water
En gaan...........
Zo’n bootje is behoorlijk gevoelig en slaat snel om, zodat Daan toch wel minimaal 1 keer overboord ligt per les. Vaak staat er in Singapore niet veel wind, zodat ze nog niet zo hard gaan, maar des te beter om te leren!
Met de wind in de zeilen de Straits of Singapore zee op
Heel bijzonder is natuurlijk dat er vlak voor de kust van Singapore honderden containerschepen en olietankers liggen te wachten voor de haven en Daan daar met zijn bootje vlakbij vaart. Op de foto lijkt het nog dichterbij dan in werkelijkheid, maar toch...

Na een behouden vaart opruimen,
Zout afspoelen,
en met een voldaan gevoel naar huis!
Met goed oefenen kan Daan straks ook vast in Nederland op de Rijn of op een meer verder zeilen. Dan moet hij wel wat minder omslaan, want dat is echt geen lolletje met de gemiddelde Nederlandse temperatuur!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten