maandag 5 maart 2012

Eerlijk duurt het langst

Afgelopen week hadden we weer gezellig (familie)bezoek uit Nederland: opa, oma, Ingrid en de grote neven Jarne en Kyron. Zo komen de zes badkamers in ons huis toch een keer goed van pas! Iedereen vond het erg leuk om te (laten) zien hoe we hier wonen, naar school gaan, leven en werken. Het blijft toch heel moeilijk om dat via deze blog, Skype of foto’s  echt over te brengen.
met z'n allen naar de wekelijkse Assembly op de Hollandse school
Ook hebben we uitgebreid de toeristische attracties van Singapore bekeken: Sentosa Eiland met stranden, Marina Bay Sands, de Nachtsafarie, Vogelpark,  Chinatown en Little India, botanische tuin, het reuzenrad en het regenwoud. Hieruit bleek wel dat de angst die met name Pim heeft voor fladderende dieren genetisch is aangelegd: ook Jarne en Kyron moesten niets hebben van vliegende eekhoorns en papegaaien die gezellig bij je op je schouder wilden zitten.

Neven en neefjes
Moeder en dochters

de skyline van Singapore vanuit de Singapore flyer
Andere dieren vonden ze gelukkig wel leuk, zoals onze (huis)gekko’s die alle insecten keurig opruimen, de otters in het mangrovebos en de varanen (hoewel het fijn was dat die op enige afstand zaten). De apen, die Daan en Pim bijna dagelijks tegenkomen als ze naar school lopen, lieten zich echter niet zien als Jarne en Kyron meeliepen. Pim was daar erg blij om (hij heeft het niet zo op die nieuwsgierige apen), maar Jarne en Kyron vonden het natuurlijk wel jammer. De laatste dag lieten de apen zich toch nog even uitgebreid zien en konden ze op de foto worden gezet.
Twee wilde otters proberen een enorme meerval naar binnen te werken
Salto's in het zwembad met een grote neef als springplank
Er bleek nog een familietrekje in de familie van Herel te zitten: het laten liggen van spullen in een Singaporese taxi. Eerder hadden Erwin en Lenny hun (dure) fotocamera in de taxi laten liggen en nu had Jarne zijn mobieltje uit zijn broekzak laten glijden in de taxi. In Nederland kun je dan gewoon fluiten naar je spullen, maar in Singapore bel je dan gewoon naar de taxicentrale, geeft een beschrijving van de taxirit en de chauffeur en krijgt dan enkele uren later keurig je spullen terugbezorgd. We waren hier natuurlijk erg blij om, hoewel het vreemd is dat je dit eigenlijk bijzonder vindt, iedereen zou toch gewoon van andermans spullen af moeten blijven?!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten